NAHKAKÄSINEIDEN VALINTA JA HOITO

VALITSE JA HOIDA NAHKAKÄSINEET OIKEIN

Hankkiessasi uusia nahkahanskoja, valitse koko, joka on leveydestä hieman napakka, sillä nahka venyy käytön myötä ja pikkuhiljaa hanskat muotoutuvat käteesi sopiviksi. Kun laitat nahkahanskat käteesi ensimmäistä kertaa, kokeile taittamalla sormiasi hieman taaksepäin, muodostuuko rystysten kohdalle pieni uurre. Mikäli muodostuu, tiedät, että hanskat ovat sinulle sopivan kokoiset.

Sormienpäihin saisi jäädä aluksi muutama millimetri ylimääräistä, sillä kun hanskat muotoutuvat käteesi, ne aavistuksen levenevät ja lyhenevät.

HOITO

Mikäli haluat pitää hanskat hyvinä mahdollisimman pitkään, tässä muutama hoito-ohje. Venytä ja suorista nahkahanskat aina käytön jälkeen kevyesti pituussuunnassa. Mikäli hanskat pääsevät kastumaan, älä kuivaa niitä patterin päällä tai missään kuumassa tilassa. Parhaiten nahkahanskat kuivuvat huoneenlämmössä pyyhkeen päällä. Pidä silloinkin huoli, että hanskat kuivuvat oikeassa asennossa (suorassa), jotteivat ne rypisty ja menetä muotoaan. Kun hanskat ovat vielä hieman kosteat, laita ne varovasti käteesi säilyttääksesi niiden oikean muodon.

Jos säilytät nahkahanskoja taskussa tai laukussa, muista suoristaa hanskat ja taittaa ne varovasti kaksin kerroin. Laita mielellään vain yksi hanska per tasku.

Nahkahanskojen kiiltoa voi palauttaa hankaamalla varovasti hanskaa jollain pehmeällä kankaalla. Lisäksi voi käyttää pientä määrää talkkia.

Nahkahanskat voi myös pestä. Käytä pesussa todella mietoa pesuainetta, jossa on korkea rasvapitoisuus. Sekoita pesuaine lämpimään (ei kuumaan) veteen. Laita hanska käteen, ja pidä sitä pesuveden yläpuolella. Hankaa varovasti vapaalla kädellä hanskaan pesuvettä. Liian kuuma vesi voi aiheuttaa joillekin vuorikankaille kutistumista, pidä siksi huoli, ettei vesi ole liian kuumaa. Huuhtele lämpimällä pesuvedellä hanskat kevyesti. Tässäkin paras hanskojen kuivaustapa on pyyhkeen päällä huoneenlämmössä. Hanskojen ollessa hieman kosteat, laita ne käteen säilyttääksesi muodon.

Tästä pääset tutustumaan käsinevalikoimaamme. 

Jätä kommentti

Huomaa, että luemme kaikki kommentit ennen hyväksymistä, jotta voimme välttyä roskapostilta.